Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
HomeRegionSRBIJA POOŠTRAVA MJERE: POLICIJA IMA PRAVO ODUZETI VOZILA VOZAČIMA IZ BIH

SRBIJA POOŠTRAVA MJERE: POLICIJA IMA PRAVO ODUZETI VOZILA VOZAČIMA IZ BIH

U skladu s nedavnim izmjenama saobraćajnih propisa u Srbiji, uvode se oštrije mjere koje obuhvataju i vozače iz Bosne i Hercegovine, kao i vozila registrovana u toj zemlji navodi portal crna-hronika. Ova nova pravila daju policiji ovlaštenje da privremeno oduzima vozila onima koji čine teže saobraćajne prekršaje, posebno ako su već bili kažnjeni Prekršajnim sudom u prethodne dvije godine.

Ključna promjena je uvođenje dodatnih ovlaštenja policije za privremeno oduzimanje vozila u slučajevima gdje vozači ponavljaju teže prekršaje u relativno kratkom vremenskom periodu. Ova mjera ima širu primjenu i obuhvata ne samo domaće vozače već i strane vozače te vozila sa stranim registracijama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) ističu da se nova pravila primjenjuju na sve, bez obzira na državljanstvo ili registraciju vozila. Ova odluka donesena je s ciljem poboljšanja sigurnosti na putevima i suzbijanja ponavljanja ozbiljnih saobraćajnih prekršaja.

Vozači iz Bosne i Hercegovine koji planiraju putovanje ili prolazak kroz Srbiju važno je da budu upoznati s ovim izmjenama kako bi izbjegli neželjene komplikacije ili gubitak vozila.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments