Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeSvijetProzapadni mediji su najavljivali slom snaga Ruske federacije, međutim... (VIDEO)

Prozapadni mediji su najavljivali slom snaga Ruske federacije, međutim… (VIDEO)

Ruske trupe, nastavljajući da potiskuju ukrajinske u Avdijevki, ušle su u centralni dio grada. Vojni dopisnici, opisujući situaciju u pravcu Avdijevke, navode da Oružane snage Ukrajine „pažljivo biraju riječi, ali činjenica je da ruska vojska ostvaruje najimpresivniju pobjedu od početka ukrajinske kontraofanzive ljeta 2023. godine”.

Popodne, 16. februara ruska vojska je preuzela kontrolu nad centralnim rejonima Avdijevke. Ruska kontrola grada znači manje opasnosti za Donjecka koji ji bio raketiran oko 400 puta do sada.

Do sada su, pokušavajući da izađu iz Avdijevke, navodno uhvaćeni neki od boraca ukrajinske grupe „Tavrida“. Informaciju je potvrdio ukrajinski general Tarnavski, a prenose je ruski izvori.Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata zarobljen je najveći broj vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine od početka 2024. godine. Među zarobljenima je i jedan od komandanata Oružanih snaga Ukrajine.

Čini sse da su NATO mediji totalno promašili.

U Donjecku ruske trupe prijavljuju svoje napredovanje u Avdijevki, u oblasti Belogorovke, kod Bahmuta i u pravcu Marinke. Najžešće borbe su se vodile na ovom pravcu, ruski borci su odbili 46 napada Oružanih snaga Ukrajine, prema tvrdnjama ministarstva.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments