Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeDruštvoBio spreman ubiti svakog ko nosi "srpsko ime"

Bio spreman ubiti svakog ko nosi “srpsko ime”

Potpredsjednik Skupštine opštine Bratunac Vehid Dedić (SDA) govori u TV intervjuu kako je bio spreman ubiti svakog ko nosi “srpsko ime”.

Vehid je bio pripadnik ozloglašene jedinice El Mudžahid poznate po strašnim zločinima nad srpskim stanovništvom tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata 1992-95.

Vehid Dedić je izabran na mjesto potpredsjednika SO Bratunac nakon smjene Srđana Rankića i dolaskom Lazara Prodanovića na mjesto načelnika opštine Bratunac. Lazar Prodanović je javno za skupštinskom govornicom izjavio da će za njega, dok je on na mjestu načelnika, svaki stanovnik Bratunca biti isti, bez obzira da li je on Bošnjak, Srbin, Rom…. Pitamo se, da li se to odnosi i na ubice srpskog imena?!

Za izbor Vehida Dedića na mjesto potpredsjednika SO Bratunac glasali su sledeće partije i odbornici:

 • Ujedinjena Srpska: Brano Đurić- Čibuk, Saša Simić, Stefan Bojić.
 • DNS: Boris Trninić, Ljubiša Alempić,
  Miroslav Milanović.
 • SNSD: Marko Mrkajić, Jovica Čelanović, Nenad Milovčević.
 • SP: Darko Aleksić, Desimir Vulić.
 • SzNP: Nedeljko Miladinović.
 • NDP: Radovan Petković.
 • SDA: Ćazim Jusupović, Fadila Muminović, Vehid Dedić.
 • SDP: Safet Golić.
 • SDS: Radenko Rašo Milanović koji je i ustupio mjesto potpredsjednika SO Bratunac, Vehidu Dediću.

Ovo su, takođe, odbornici koji su glasali za opoziv načelnika Srđana Rankića koji nije dozvoljavao Vehidu Dediću ulazak u strukture opštinske vlasti.

Bratunčani, hvala vam što ste tako jeftino prodali svoj obraz i čast i što ste zbog ličnih interesa nekoliko pojedinaca nanijeli bruku sebi, svojim precima i potomcima koju ni Drina saprati ne može. Uskoro će obilježavanje godišnjice stradanja srpskog stanovništva u Bjelovcu i Kravici. Da li će nakon ove sramote, bilo ko od ovih odbornika i načelnik Prodanović imati obraza položiti vijenac na spomenik nevinim srpskim žrtvama? piše u objavi portala Despotovina.

Prenosimo i obraćanje na ovu temu bivšeg načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića

MUDŽAHEDIN I SRPSKE ULIZICE

Siguran sam da ste svi već čuli izjavu Vehida Dedića, aktuelnog potpredsjednika SO Bratunac i bivšeg pripadnika odreda El Mudžahid, u kojoj kaže da je bio spreman ubiti svakog ko nosi srpsko ime.

Vehid Dedić je odbornik SDA i predsjednik Mjesne zajednice Konjević Polje u Bratuncu. Na funkciju potpredsjednika SO Bratunac je izabran glasovima srpskih odbornika, koji su na taj način izrazili zahvalnost Stranci demokratske akcije za podršku na referendumu za moj opoziv.

Za mene je velika čast što nikada nisam dozvolio da u vršenju vlasti opštine Bratunac učestvuju lica poput Vehida Dedića. Vjerujem da građani Bratunca konačno shvataju sve zablude i laži pojedinih odbornika srpskih partija i načelnika Lazara Prodanovića kojima je zrno vlasti bilo važnije od bilo kog nacionalnog, društvenog, socijalnog i ekonomskog interesa naše opštine.

Da mogu vratiti vrijeme, sve bih isto uradio, pa makar me to koštalo života, a ne gubitka funkcije načelnika opštine.
Sve bude i prođe.
Čast i bruka žive dovijeka!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments