Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeIzdvojenoSmanjena kazna pedofilu iz Laktaša: Obljubio tri djevojčice

Smanjena kazna pedofilu iz Laktaša: Obljubio tri djevojčice

Vrhovni sud Republike Srpske smanjio je kaznu Draganu B. (27) iz Laktaša i pravosnažno ga osudio na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora zbog obljube tri maloljetne sestre, mlađe od 15 godina!

Radi se o jednom od najšokantnijih slučajeva pedofilije ikada otkrivenih u Bosni i Hercegovini piše alors. Žrtve pedofila su bile tri sestre (rođene 2005., 2007. i 2008. godine), a osuđeni je bio u ljubavnoj vezi s njihovom majkom M.J. (41). I protiv nje je vođen postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s ljubavnikom.Ovo je treći put da je Vrhovni sud Republike Srpske odlučivao u ovom predmetu. U dva navrata su ukidane presude kojima je Dragan B. bio osuđen na 19, odnosno 17 godina zatvora. Nakon ponovljenog suđenja Okružni sud u Banjaluci u septembru prošle godine Dragana B. je osudio na 15 godina zatvora i ta kazna je sada smanjena na 13 godina.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske žalbu tužilaštva odbio kao neosnovanu, dok je žalbu odbrane djelimično uvažio, te preinačio prvostepenu presudu. Tako je Dragan B. oglašen krivim za tri krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina, te za zadovoljenje polnih strasti pred djetetom.”Preiničava se presuda Okružnog suda u Banjaluci u odluci o krivičnoj sankciji, tako što se za tri krivična djela obljube sa djetetom mlađim od petnaest godina na štetu jedne djevojčice osuđuje na šest godina zatvora, na štetu druge žrtve kaznu od četiri godine i na štetu treće žrtve kaznu od četiri godine. Za krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred djetetom utvrđuje se kazna od jedne godine. Primjenom zakona kazne se objedinjuju u jedinstvenu od 13 godina zatvora”, rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments