Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeRepublika Srpska"Prije će bankrotirati Njemačka nego Srpska" Dodik tvrdi da je Republika najmanje...

“Prije će bankrotirati Njemačka nego Srpska” Dodik tvrdi da je Republika najmanje zadužena zemlja u regionu

Navodi o bankrotu Srpske, prema oceni Dodika, smišljeni su od opozicije i “bajnih mislilaca” kojima je glavna ideja kako skinuti Dodika, ali da će se on, sve dok ga bira narod, boriti za najbolje interese tog naroda, prenosi Srna.

– Niko ne kaže da je danas lagano i da sve teče med i mleko, nije nimalo lako, teško je, naravno. I na globalnoj sceni je, ali to niko neće reći od opozicije osim vas što to primećujete. Oni će reći šta nas briga, nama je važno ovde. Mi ne možemo da budemo izolovani, ali ne jaučemo zbog toga. Pre će bankrotirati Nemačka nego Srpska, bez obzira koliko će njima biti ovo smiješno – rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je dodao da je jutros imao razgovor sa jednim njemačkim biznismenom koji pokušava da eksploatira svoje proizvode iz Njemačke, te traži način da u Srpskoj izgradi novu fabriku.

– Kad je tako loše u Srpskoj, zašto oni dolaze, meni to stvarno nije jasno – pita Dodik.

On je upitao i kako je moguće da se ne primjeti podatak da je Republika Srpska najmanje zadužena zemlja u regionu, da je njena zaduženost 34 odsto, a pokrivenost uvoza oko 80 odsto, a domaći proizvod oko 15 milijardi KM. Dodik je naveo da se već sada rezervišu sredstva da prije Božića iduće godine bude isplaćena penzija. On kaže da je zadatak navodnih stručnjaka, koji sad nešto pričaju o svemu tome, da izazivaju nestabilnost.

– Mislim da je najbolja mjera stanje naroda. Narod u to ne vjeruje. Ako mi redovno isplaćujemo penzije i plate, a to činimo redovno, o kakvom bankrotu je riječ? Bankrotirale su neke zemlje, ali Srpska neće sigurno – zaključio je Dodik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments