Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeRepublika Srpska(VIDEO) Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u ponedeljak, prilikom posjete...

(VIDEO) Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u ponedeljak, prilikom posjete UKC, da je bio poražen činjenicom da se oprema koja se kupi za potrebe UKC Republike Srpske koristi u “privatnoj praksi”.

Milorad Dodik prekjuče je na UKC Republike Srpske prisustvovao uručenju inkubatora ovoj zdravstvenoj ustanovi a koji su kupljeni nakon humanitarne akcije. Dodik je tada rekao da je on “bio poražen činjenicom da se oprema UKC koristi u privatnoj praksi”

Ja sam bio kao čovjek poražen činjenicom da sam nekad spoznao i vidio ili su mi rekli da nabavimo neku opremu i da ona najčešće završi u nekim hodnicima i da se neupotrebljava i to je za mene poraz, ozbiljan ljudski i politički poraz. I to se kreće od onoga da nemamo stručnjaka ali da imamo i prave stručnjake koji to sklone u hodnik pa usmjeravaju u privatnu praksu, i to znamo. Ipak smo se odlučili da podržimo maksimalno bez zastoja medicinski centar.”, rekao je juče Milorad Dodik u prisustvi direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića piše Gerila.

Nije poznato da li je Dodik o svojim saznanjima obavijestio policiju ili nadležno tužilaštvo. Pitanja u vezi sa tim poslali smo kabinetu Milorada Dodika ali i banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments