Srijeda, 22 Maja, 2024
HomePolitikaTako je to već odavno ovdje...

Tako je to već odavno ovdje…

“Tako je to već odavno ovdje u nas: ko je srčan i ponosan, taj brzo i lako gubi hljeb i slobodu, imetak i život, ali onaj ko povije glavu i preda se strahu, taj opet toliko izgubi od samog sebe, toliko da ga strah pojede, da mu život ne vrijedi ništa.” Pisao je Ivo Andrić.

“Moji bijeli mantili, šta ste to sinoć branili” Maja Rogić Ilić o učešću ljekara na skupu u Zvorniku “Branimo Srpsku”

Šta ste to sinoć, drage kolege, branile, upitala je svoje kolege doktore Maja Rogić Ilić, doktor medicine i povjerenik Narodnog fronta Zvornik, povodom sinoćnjeg mitinga pod sloganom “Branimo Srpsku” u Zvorniku.

Jesu li to najniže plate i naknade u zemlji i u regionu ili su to sva ona upražnjena mjesta koja ostadoše jer brojne kolege, o kojima ne smije da se priča, odoše “trbuhom za kruhom” u bijeli svijet, sami ili sa komplet porodicama? Ili su to mizerne naknade, povlastice, dodaci i mjesta koja dobiste jer imate savitljivu kičmu i usta koja ćute i ne govore (čast izuzecima), upitala je Rogić Ilić.

Ona dodaje da svako ima pravo na mišljenje, ali poručuje da treba imati i obraz i čast, a ne jedno misliti, drugo govoriti, a treće raditi.

– Baciste, moji bijeli mantili, 10 godina muke, stresa, izgubljenog vida i hiljade i hiljade pročitanih stranica kao bisere pred svinje, ali bacili ste vi to sve već davno! Sinoć ste došli samo na prebrojavanje! Nadam se samo da se nisu zabrojali oni koji su trebali da broje – zaključuje Rogić Ilić za srpskainfo.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments