Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeSvijetNove metode represije: Izraelske snage betonom zatrpavaju palestinske bunare i izvore

Nove metode represije: Izraelske snage betonom zatrpavaju palestinske bunare i izvore

Izraelske snage su počele praktikovati nove metode kojima žele ograničiti privredne i ekonomske sposobnosti Palestinaca.

Operacija, provedena je korištenjem teške mehanizacije uključujći buldožere, mješalica za beton i industrijske pumpe. Cilj vojne akcije bilo je otprilike pet dunuma poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu porodice Dudin.

Dodatno pogoršavajući štetu, nekoliko vodenih izvora koji su takođe pripadali porodici Dudin napunjeno je betonom, što je stanovnicima palestinskih zajednica oduzelo ključne vodene izvore. Ovakvo djelo predstavlja značajan izazov za lokalno stanovništvo kad je riječ o pristupu čistoj vodi, bitnom resursu za njihove svakodnevne potrebe i poljoprivredne aktivnosti.

Porodica Dudin, zajedno s ostalim Palestincima u regiji, sada se suočava s neizvjesnom budućnošću jer uništavanje njihove zemlje i izvora vode izaziva tešku humanitarnu krizu. Gubitak poljoprivrednog zemljišta i snabdjevanja vodom dodatno pogoršava već teške uslove života u okupiranim područjima i utiče na hiljade života civila.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments