Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeDruštvoŠta je Srbima na KiM donio Dačićev potpis na Briselski sporazum

Šta je Srbima na KiM donio Dačićev potpis na Briselski sporazum

„Čestitam Srbima sa Kosova i Metohije dobijanje njihove Republike Srpske“ – ovo su riječi Ivice Dačića
poslije potpisivanja Briselskog sporazuma. Kakvu im je „Republiku Srpsku“ ovaj političar dodjelio vidi se iz sadašnje političke situacije – najteže za Srbe na prostoru Kosova i Metohije od 1999. godine gdje je po potpisivanju Briselskog sporazuma 40 hiljada Srba napustilo prostor KiM.

Kakva je uloga predsjednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića?!
Sva njegova politička karijera po preuzimanju kormila ove političke organizacije prožeta je kriminalnim aferama kao što su „koferče“, „banana“ i druge. Odlikuje je i kontinuirano političko prostituisanje. Krenuo je sa podrškom vladi Vojislava Koštunice, da bi već 2008. godine istoga izigrao i sa Borisom Tadićem forimrao tzv. proevropsku vladu. Geslo te vlade je bilo „i Kosovo i Evropska unija“ a gdje Ivica Dačić dobija funkciju potpredsjednika vlade i ministra policije. Tokom 2009. je već bio „najevropljanin“ u zemlji Srbiji. Ovaj transfer je lijepo opisao u svojoj knjizi nekadašnji američki amabasador u Beogradu Kameron Manter pod naslovom „Kako smo prevarili Vojislav Koštunicu“. Normalno, u glavoj ulozi je Ivica Dačić. Za njegovo vrijeme kao ministra policije Haškom sudu je izručio i Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ali to ga ne sprječava da za politiku vođenu od 2008-2012 optužuje bivši režim čije je on bio potpredsjednik i ministar policije. Pokvareno i prljavo nema šta.

Vjerujemo da iz groba može da ustane Slobodan Milošević od muke bi zaplakao kada bi vidio šta radi njegov nasljednik na tronu Socijalističke partije Srbije. Ivica Dačić svesrdno učestvuje u demontiranju i eliminaciji državnih funkcija Srbije na Kosovu i Metohiji. Kao što su policija, sudstvo, telekomunikacije, civilna zaštita itd.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments