Srijeda, 22 Maja, 2024
HomeDruštvoObjavljeni detalji o djevojčici (6) po koju niko nije došao u vrtić

Objavljeni detalji o djevojčici (6) po koju niko nije došao u vrtić

Javnost je juče zgrozila priča o djevojčici (6) iz Hrvatske po koju niko nije došao u vrtić, a potom su je odbili 31 dom i svi udomitelji.

Smještaj joj je pronađen tek nakon dramatičnog apela psihologa Valerije Kanđere, stručnjaka s višedecenijskim iskustvom u zagrebačkom centru za socijalnu zaštitu, koji je objavila na Facebooku.

Privremena direktorica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof rekla je da je riječ o djevojčici koja je do sada bila zbrinuta u široj porodici te je opovrgnula medijske napise da je za djevojčicu smještaj tražen zadnjih pet dana.

Prema pisanju Jutarnjeg, od prošle sedmice se zna da djevojčica treba smještaj. Majka joj je navodno u ustanovi zatvorenog tipa, otac na nepoznatoj adresi, a šira porodica najavila je da će djevojčicu u ponedjeljak dovesti u vrtić i da neće doći po nju.

Stvar je završila tako što su vozač centra, socijalna radnica, psiholog i djevojčica nakon završetka radnog vremena krenuli u fizički obilazak ustanova.

Centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, koji se bavi pružanjem usluga korisnicima oštećenog sluha te korisnicima s komunikacijskim teškoćama iz spektra autizma će biti smještaj do konačnog riješenja kažu nadležni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments